Relatări - istorii personale

 • Viitoare profesoară biromantică și bisexuală

  Maria
  ,
  Ungheni

  Copilărind și crescând într-un sat cu oameni homofobi, unde femeia e văzută ca un mijloc de perpetuare a generațiior, mi-a fost destul de greu să-mi accept orientarea romantică și sexuală, încercând să ascund cu disperare acest lucru catalogat de-ai mei ca „lucru nefiresc”, „păcat”. Totodată, fiind o persoană introvertă, nu am simțit neapărat nevoia să-mi mărturisesc trăirile, emoțiile, ideile, iar când, totuși, am avut destul curaj să o fac, am avut parte de o suită de reacții adverse, discriminatorii și chiar acte de violență.

 • Viața mea s-a schimbat... spre bine, pentru că sunt fericit!

  Ion
  ,
  Chișinău

  Istoria nu e așa de mare, pentru că am ințeles ca sunt gay la vârsta de 29 ani. Până atunci doar credeam că a fi într-o relație cu un băiat e absurd, mai ales că de la 16 ani eram în relații cu fete, dar din când în când mă uitam la baieți, gândind că îmi plac doar ca amici.

 • A fi sincer cu tine însuți.

  freespirit
  ,
  Chișinău

  Toată viața mea, am avut o stare de apatie, și nu înțelegeam care e cauza. Abia la 24 de ani am realizat motivul. Nimeni, niciodată nu și-ar fi dat seama că sunt lesbiană, sunt foarte feminină, adică nu corespund stereotipurilor legate de lesbiene... Cum mi-am dat seama că sunt lesbiană? Ei bine, eu niciodată nu am fost atrasă de bărbați. Niciodată, absolut, de nici unul. Puteam să prietenesc cu ei, să discutăm, să facem ceva împreună, am mulți prieteni de sex opus.

 • Cum să-i spun?

  Rosemary
  ,
  Chișinău

  7 septembrie 2015
  Pentru ea,
  Salut, am 15 ani și sunt din Chișinău. Societatea noastră e una cam homofobă și nu pot să-mi scriu gândurile în altă parte decât aici. Deci, să începem cu începutul.

 • Taina care ma urmarește...

  C.
  ,
  Chișinău

  Salut. Demult îmi doream să scriu istoria mea aici, dar nu aveam curajul, nu știam cu ce să încep și cum să zic. Azi sunt mai trist, e o stare foarte bine cunoscută de mine...

  Am înțeles că sunt gay înca pe la 12 ani, am observat că-mi plac băieții, deși nu doream să accept asta, până pe la vre-o 16 ani când mi-am dat seama bine că asta e, nu am ce face, acum la vârsta de 18 ani am acceptat definitiv lucrul ăsta, deși nu am curajul să o zic cuiva din familie și prieteni. Am un prieten, iubit, țin foarte mult la el dar uneori nici el nu mă înțelege...

Pagini

Astăzi poate, deloc nu mă priveşte pe mine, însă, poate mâine, eu va trebui să înţeleg şi să iubesc pe cineva aşa cum este el sau este ea născută... poate tot de mine.

Interpretă jazz

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed

Poţi face o donaţie financiară. Aceasta va acoperi cheltuielile de mentenanţă a site-ului.Donaţie

 • Rado

  Moldova

  Aş fi început istoria mea printr-o simplă prezentare, dar din cauza cruzimii oamenilor din Republica Moldova pentru securitatea mea este mai bine s