Accept

Alex
,
Chisinau

Cred că cel mai greu lucru pentru un homosexual este să recunoască faptul ca este diferit şi tot în acelaşi timp că e normal. Pentru mine, acest lucru a fost cel mai greu şi după ce am făcut aceasta m-am simţit un om nou, de parcă m-aş fi renăscut, am simţit o mare uşurare şi abia în acel moment am început să trăiesc cu adevărat şi să fiu fericit, aceasta mi-au confimat-o si prietenii mei.

Pentru oricare tânăr gay este o problemă faptul că a crescut într-o societate homofobă, în care lumea evită să vorbească la acest subiect, iar ţie în cap ţi-se bagă gândul că doar a fi hetero e normal şi oricare deviere de la aceasta este un rău şi este un mare păcat. Însă pentru mine cel mai mare impediment care mă tot bloca de a mă simţi liber era teama, mă temeam de societate, mă temeam de oamenii din jur că mă vor judeca şi încercam să mă schimb, încercam să fiu ca restul.

Toate aceste eforturi ale mele însă au avut un efect negativ asupra mea, mult stres şi psihologic eram distrus pentru că nu puteam să port mereu acea mască, mă simţeam încătuşat. Ca să înţeleagă toată lumea că orientarea mea sexuală nu este o alegere sau nu este influienţa mediului din jur, zic că am avut o copilărie perfect normală, ba chiar am crescut într-un mediu în care practic acest subiect era evitat şi nu era discutat de nimeni.

Eu n-am avut cum să primesc o influenţă din exterior, realizam că sunt gay fără ca măcar să ştiu că există aşa ceva, a fost o luptă lungă în interiorul meu, fără ajutorul cărţilor sau al internetului, dar într-un final am prins curajul pe care-l căutam poate încă din copilărie şi am acceptat ceea ce sunt eu şi pot zice cu mâna pe inimă că sunt fericit acum, că pot iubi sincer pe cineva, fără a fi nevoit să mă prefac.

Vreau să zic tuturor că nu trebuie să te temi de ceea ce eşti, nu este nimeni vinovat de faptul că ai alte preferinţe şi nici tu, doar acceptând adevărata ta natură doar atunci vei fi cu adevărat fericit şi vei simţi că trăieşti. Sunt Alexandru şi sper că aceste cuvinte să ajute cu adevărat măcar pe cineva să treacă mai uşor de acea perioadă prin care trece orice tânăr gay.

Relatează istoria ta

Dacă tu creezi o listă pe cine să discriminezi, atunci să ştii că eşti următorul în această listă!

Psiholog clinic

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed

Înscrie un scurt film pentru a susţine pe cei care necesită de sprijinul tău. Ajută şi pe alţii să accepte diversitatea. Înregistrează video

  • andrei3

    Nordul Republicii Moldova

    Îmi sună alarma la telefonul mobil şi împreună cu vibratorul acestuia fac un sunet straniu şi iritant.