De unde a început? De când sunt gay?

Roman
,
Chişinău
Roman

Prima întrebare pe care am primit-o de la persoanele, care au aflat că sunt gay, este: "Ei da?.. Da de când eşti gay?" sau "De când ţi-ai dat seama că eşti gay?"... Hmm... Răspunsul poate este dubios, dar adevărat - de mic copil sunt gay... Însă nu de mic copil am conştientizat asta şi am acceptat. Pot spune că majoritatea personelor LGBT îţi vor spune asta, pentru ca este adevărat. Fishka este că fiecare persoană are povestea lui de coming-out, fiind vorba despre cele 5 etape menţionate în alt articol. Astfel fiecare istorie de coming-out variază atât în timp cât şi în spaţiu.

Iată care este începutul meu...

Cu fetele m-am împăcat întotdeauna bine şi îmi este interesant să stau la sfat cu ele. Mereu am găsit limbă comună cu dânsele şi niciodată nu m-am plictisit în discuţii. Cu băieţii, mhm... Nu pot spune că aveam teme de discuţii comune, ci erau mai multe momente în care eram doar în calitate de observator şi nu participant. Nu mă interesa sportul, nu-mi placea fotbalul, basketball, etc. şi nici nu prea mă fascinau discuţiile între mujişi despre cine ce are... cu cine a făcut-o... etc.

Viaţa mea a prins un ritm mai dinamic la vârsta de 18 ani. Nu am avut nici o experienţă până atunci, nici o prietenă... şi nici nu prea mă gândeam la asta... [Unele etape ale coming-out-ului au loc deja până la aceasta vârstă, însă eu nu am conştientizat nimic până aci.] Nu aveam cunoştinţe despre homosexualitate şi nici nu m-am intersectat cu aşa ceva. Aveam doar stereotipul că toţi gay-ii sunt graşi şi în haine de piele neagră. Aşa îi vedeam eu pe toţi.

S-a întâmplat în vara. Pentru prima dată am văzut un site de socializare românesc şi mă gândeam să îmi fac şi eu un cont ca să îmi fac mai mulţi prieteni. Este site-ul www.sentimente.ro. Când completam formularul, am ajuns la secţiunea: orientarea sexuală. Când am văzut că este opţiunea homosexual, lesbi, etc. am rămas puţin şocat... dar totodată foarte intrigat. Mi-am făcut profilul real (cu orientarea heterosexuală) şi am început să caut. La un moment dat, căutam mai mult persoane homosexuale şi, când am văzut că sunt persoane foarte drăguţe, am decis să îmi fac şi un profil fake - cu orientarea homosexuală. Şi de aici a mers mai departe.

Văzând atâtea persoane drăguţe, dar care sunt homosexuale, mi-am spart stereotipul care îl aveam de mic copil. Astfel am început să mă documentez despre homosexualitate. Una dintre primele lucruri care am făcut, am căutat în Google "gay.md"... Am rămas şocat, dar plăcut surprins să văd că este aşa site la noi. Am găsit multă informaţie utilă, dar cel mai important este că am găsit un chat în Moldova, care mi-a permis să interacţionez cu oameni gay. Încă nu ştiam dacă sunt gay sau nu, dar ceva era la mine... Mă atrăgea tot mai mult şi mai tare... Vroiam să aflu mai multe, să vorbesc cu mai mulţi... Cum e, ce simţi, este bine, este rău...

Am discutat timp de o lună cu o persoană care mi s-a părut de încredere şi care îmi oferea foarte multe răspunsuri la întrebările mele. Prima mea experienţă sexuală a început cu un băiat... Ziua în care trebuia să ne vedem, era ultima din vară. Timp de o lună, cât m-am informat despre homosexualitate şi timp în care discutasem cu gay, nu am ieşit niciodată în oraş. Eram acasă, şi era vară. Îmi amintesc starea mea în acea zi. În transportul public, aveam impresia că toţi se uită la mine, că toţi mă vorbesc pe la spate, că ştiu despre faptul că vorbesc cu cineva gay sau că vreau să încerc... Am avut o frică enormă prima dată, şi, dacă sincer, nici nu mi-a plăcut. Mă simţeam incomod, ceva parcă mă deranja, dar parcă ceva din mine mai vroia şi alte experienţe.

A urmat o altă experienţă cu alt băiat. Tot nu mi-a plăcut. Mă simţeam aiurea. M-am speriat rău de tot. Nu aveam cu cine să vorbesc... Am şters toate profilurile mele şi mi-am zis că eu nu sunt gay şi gata. Nu am putut rezista nici măcar 2 săptămâni şi mi-am restabilit profilul :)). Am început să o iau mai uşor şi mi-am zis că a 3-a experienţă trebuie să fie reuşită. Îmi doream asta. Aşa şi a fost. A fost o experienţă suberbă după cum visam, pentru că era o persoană mai deosebită. Era băiatul pentru care aveam nişte emoţii plăcute, îmi plăcea să-mi petrec timpul împreună, era persoana care o iubeam şi o iubesc şi în prezent.

Astfel, încetul cu încetul, i-am spus celor mai buni prieteni despre mine. M-au acceptat aşa cum sunt şi era chiar mai interesant mai apoi.

Am conştientizat că sunt gay şi este ok la 18 ani. Dar după ce am reflectat puţin, mi-am dat seama că nu este o alegere şi că eu sunt aşa de mic... Pur şi simplu, nu m-a interesat, aveam anumite stereotipuri şi temeri.... A fi gay nu este o mândrie pentru mine, este o caracteristică alături de altele care îmi fac personalitatea.

Când eram mic, îmi plăcea să mă îmbrac în hainele mamei (când nu era nimeni acasă) şi să defilez prin ogradă... Ţin minte că îmi atrăgea atenţia mai tare barbaţii, însă îmi spuneam că aş vrea şi eu să fiu ca ei şi nu mă gândeam că este o atracţie fizică... În subconştient, întotdeauna vroiam sa încerc sex ****, dar îmi imaginam altceva...
Nu am avut niciodată experienţă sexuală cu vreo fată... şi nici nu prea mă atrage... Cum ştiu eu că sunt gay dacă nu am încercat cu fete? Dar tu de unde ştii că eşti hetero dacă nu ai încercat cu băieţi... Eşti sigur de asta? ;) Asta o simţi... Fetele nu mă atrag sexual, dar pot aprecia ceva frumos la ele. Bărbaţii mă atrag, îi iubesc, dar nu pe toţi şi mai ales nu pe cel care stă alături de mine.

Relatează istoria ta

Homosexualitatea nu este o formă de sexualitate numaidecât, ea trebuie înţeleasă ca o formă de umanitate.

Sociolog

Abonează-te

Abonează-te la Egali newsletter feed